Support

Ibland behövs lite hjälp på vägen! 

Hej och välkommen

 

För att hjälpa dig på traven att komma igång med studierna delar jag med mig information här om hur du tar plats på en webbkurs.

 

Viktigt meddelande!

Alla medlemmar som inte aktiverade en kurs på sin nya användare i samband med flytten från tidigare kursportal, hösten 2019, är borttagna. Den användaren har inte någon användning för en inloggning så av säkerhetsskäl raderades de användare som inte anslutit sig till en kurs. Missade du detta så skapar du lätt en ny användare i samband med att du väljer att ta en kurs framöver.

 

Registrera dig som kursdeltagare

 

Beställ din kurs så här!
Gå till butiken och välj en kurs som du vill gå.

I butiken lägger du kursen/kurserna du valt att ta i varukorgen och går sedan vidare till kassan. Genomför din beställning genom att ange alla dina uppgifter i kassan och klicka i att du godkänner webbplatsens villkor innan du klickar på slutför köp.

Efter genomförd beställning/köp får du tillgång till användarnamn och lösenord via ett mail som kommer i din inkorg. Detta behöver du för att logga in på kursen. Observera att dessa uppgifter som sagt kommer via den mailadress som du angav vid köp, så var mycket noga med att ange rätt uppgifter när du fyller i formuläret i kassan. 

OBS! Om du inte finner detta viktiga mail bör du absolut leta bland din skräppost för då har ditt mailprogram valt att sortera bort mailet. Du behöver hitta detta mail för att fortsätta till nästa steg som handlar om att logga in.

 

 

Logga in på en kurs

Var rädd om dina inloggningsuppgifter

När din användare är skapad, och du har dina inloggningsuppgifter tillhands, kan du klicka på LOGGA IN i menyn. Ange det användarnamn och lösenord du fick via mailet.

Under Din profil i menyn finns dina aktuella kurser (du ser detta menyval som inloggad).

Som utloggad ser du inte menyvalet din profil, vilket är precis som det ska. Det är bara du som har tillgång till inloggning som ska komma åt dina kurser.

 

Misslyckade inloggningsförsök

Om du har ett konto med användarnamn och lösenord, men glömt eller skriver in fel inloggningsuppgifter, och börjar testa om och om igen att logga in så kommer säkerhetssystemet på webbplatsen att reagera mycket starkt och misstänka att en attack sker. Så när du anses ha testat alltför många gånger, kommer systemet att låsa dig ute under en tid. Det sker av säkerhetsskäl, vilket är viktigt att vi har på en sida med tillgång till kurser som man betalar för.
Om du råkar ut för en utelåsning så behöver du vänta 12 timmar innan du åter kan försöka logga in igen. 
Har du fortfarande problem att logga in hör du av dig till mig för vidare råd. Men försök gärna att undvika att trigga säkerhetssystemet i onödan utan stanna hellre upp med försöken innan det går så långt att du låses ute.

Om du behöver hjälp av mig att se över vad som sker så behöver jag veta din mailadress som du registrerat dig med.

Undvik att låsa dig själv ute

Var alltid mycket noga när du skriver i ditt användarnamn och ditt lösenord så du inte chansar ett antal gånger och riskerar att stängas ute i flera timmar för att du ses som en misstänkt hacker som ämnar ta dig in i systemet och skapa problem 🙂 Ha gärna dina uppgifter nedskrivna på papper så du kan kika på dem när du ska logga in.

Glömt ditt lösenord?

När du ska logga in så finner du en möjlighet att ange att du glömt ditt lösenord genom att klicka på den länken, som du finner i det grå fältet under den gröna rutan, och därmed be om att få skapa ett nytt. 

Jag ser inte menyvalet min profil

Det menyvalet syns inte när du är utloggad. Logga in på webbplatsen med din användare så kommer du åt din kurs/kurser under din profil.

 

Webbläsare kan ställa till med problem också

Ibland kan det hända att den webbläsare du använder strular. Du kan då mötas av felmeddelande som inte är logiskt att få. Prova då att skifta webbläsare eller rensa cashminnet i den du använder. Det avhjälper förhoppningsvis problemet. Ett tips är att använda dig av ett inkognitofönster och gå den vägen för att slippa riskera att din webbläsare minns några uppgifter som skapar problem för dig.

Varmt lycka till.

Camilla Wengelin